Vučić u Jagodini: Ako je Marković kriv, neću ga štititi ni ja, ni bilo ko drugi

Vesti 10. jun 202112:21 > 14:18 107 komentara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma odgovarati ukoliko je uradio nešto protivzakonito i da ga neće štititi "ni ime ni prezime ni partijska funkcija".

„Što se tiče gospodina Markovića – ako je za bilo šta kriv, on će morati da odgovara. Niti ću ga ja štititi, niti će ga štititi neko drugi. Samo nemojte da polazite od presumpcije njegove vinosti i da je on kriv zato što ga je za nešto optužio neko ko nas je optužio da umesto kokošaka držimo drogu. I onda kada smo pronašli kokoške, onda nije bilo ni izvinite“, rekao je Vučić u Jagodini, odgovarajući na pitanje N1 da li njegovo pojavljivanje na otvaranju fabrike sa Markovićem znači da je postupak protiv predsednika opštine gotov.

Povezane vesti

Dodao je da je on čovek koji se striktno drži pravnih normi i da je danas došao u Jagodinu na otvaranje fabrike.

„Kada bih govorio o istrazi jednoj ili drugoj (ubistvo novinara Večernjih novosti Milana Pantića i slučaj Palma) ono ili onome što je neko govorio, mogao bih da kažem da bi do sada bilo najbolje da se sam udavim, jer nigde ne bih mogao da se pojavim od silnih laži koje sam o sebi slušao. I tako iz dana u dan. I to nas optužuju uposlenici u firmi jednog tajkuna čjiji je jedini interes da zemlju opljačka i da je uništi“, rekao je Vučić.

Ali, dodao je Vučić, ukoliko je Dragan Marković učinio nešto protivzakonito „odgovaraće svakako i neće ga štiti ni ime, ni prezime, ni partijska funkcija, niti bilo šta slično“.

„E, u tome je razlika između onih koji danas upravljaju zemljom i onih koju su zemljom upravljali nekada“, poručio je Vučić“.

Dragan Marković Palma je dodao „i sad vi pitate predsednika da li je naše zajedničko pojavljivanje to da me on brani“.

„Ne treba niko da me brani, ja sam se sam prijavio, ja sam čovek domaćin, porodičan, i oni su izabrali mene zato što ja kad govorim u parlamentu ima određenu težinu, ali ništa ja ružno privatno nisam pitao Dragana Đilasa“, kazao je Marković Palma.

Priština u Brisel dolazi na napravi svoj šou

Vučić je, pred nastavak dijaloga u Briselu, rekao da ga ne zanimaju mnogo najave iz Prištine o tome da tamo dolaze samo po nezavisnost i dodao da zbog toga ne moraju ni da kreću na put.

„Ne interesuje me šta pričaju. Mogao bih da budem ozbiljan i da, bez šale, kažem: ‘Ako mislite da dolazite po stvari o kojima govorite, ne morate ni da putujete'“, izjavio je Vučić nakon otvaranja fabrike Fišer automativ sistems u Jagodini.

On je rekao da naredni dani neće biti laki za Srbiju, ali da je nastavak dijaloga veoma važan, ne samo zbog Evropske unije već i zbog toga što se time spuštaju tenzije i unapređuje bezbednost srpskog naroda na Kosovu.

„A da će biti jednostavno u Briselu – neće nikome! Oni dolaze da naprave svoj šou, a mi da budemo ozbiljni i posvećeni dijalogu. A rezultat piše na semaforu, ali na kraju utakmice“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na sugestije da Srbija mora da se odluči da li ići evropskim ili nekim drugim putem, Vučić je rekao da će o tome odlučivati Srbija, a ne neko drugi.

„Oni odavno ne žele da budu građani Srbije, pa neka to ne čine. Jer mi ni većim silama ne dozvoljavamo da se u to mešaju. Srbija se nalazi na evropskom putu, i mnogo ispred onih koji hoće da joj drže lekcije“, rekao je on.

Nemačka kompanija Fišer (Fischer automotive systems) danas je u Industrijskoj zoni u Jagodini otvorila fabriku za proizvodnju delova i dodatne opreme za automobile visoke klase. Do sada je u jagodinskoj fabrici Fišer u iznajmljenom prostoru radilo 150 radnika, a nova proizvodna hala je na 8.000 kvadratnih metara i u njoj treba da bude zaposleno 350 ljudi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare