Vučić: Ako je bilo šta protivzakonito, prvi ću tražiti smenu Siniše Malog

Vesti 24. feb. 202116:27 > 20:03117 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/Rade Prelić

"Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog, podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali, uveren sam da se i ovog puta ne govori istina", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pitanje zašto je posao obračuna plata u javnom sektoru, vredan sedam milijardi dinara, dobila privatna firma Igora Žeželja zajedno sa Telekomom i partnerima.

Vučić je poručio da će, ukoliko je nešto protivzakonito, prvi tražiti smenu i hapšenje Siniše Malog.

„Plašim se da će opet da bude kao sa 24 stana i Jovanjicom. Ako ste za delić u pravu, da je bilo šta protivzakonito i da je nepotrebno, uradičemo na ovakav način, ali se plašim da ćete ostati nemi kao kada pitram za Jovanjicu“, dodao je Vučić.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da je došla do „najnovije kombinacije SNS“ koju, kako kaže, može nazvati “pljačkom godine“, navodeći da je vlasniku Kurira Igoru Žeželju država dala sedam milijardi dinara, odnosno 60 miliona evra na osnovu novog ugovora.

„Iz njega jasno vidite da je predmet ugovora „izrada implementacije i održavanje centralnog informacionog sistema za obračun zarada u javnom sektoru“ odnosno plata. Osnovno pitanje koje se nameće je kome ovo treba. Zar mi nismo obračunavali plate pre Vučića, (direktora Telekoma Vladimira) Lučića i Žeželja“, rekla je tepić.

„Prevario se ko misli da ćemo se odreći onog što je naše“

Povodom vesti da je novi američki državni sekretar Entoni Blinken razmatrao zajedničku politiku prema regionu sa ministrima EU, predsednik Srbije je rekao da ne zna sadržaj tih razgovora, ali da sve što predstoji Srbiji nije lako.

„Dovoljno je da pročitate čestitku nama i Prištini i da razumete u kakvoj smo poziciji. Ne krivicom današnje vlade i današnjeg predsednika, naša pozicija je teška. Najkeće sile dele statove američke administracije i mi ćemo biti pod pritiskom. Njihovo pristustvo na Balkanu biće dominantnije, a na nama je da čuvamo mir, razgovaramo, da dijalog vodimo pod orkiljem EU. Da će nam biti lako – neće, ako oni misle da ćemo se lako odreći nečega, moj odgovor je – prevarili ste se“, istako je Vučić.

Vučić je rekao da nije pročitao izveštaj o Srbiji Vladimira Bilčika i da će se oglasiti kad ga bude pročitao.

„Najviše me zanima Jovanica. Pitaću ih šta imaju da zamere“, rekao je.

Ponovio je da je rekao istinu o tuči u Lapljem selu, da je bila unapred zakazana.

„Ne znam kako su osudili jednu stranu, a drugu ne i kako su upleli Srpsku listu i Srbiju da upletu i onda vidite da je u tome učestvovao vrh albanske samoprpoklamovane države od kurtija pa nadalje i vidite s kakvim neozbiljnim tipovima to morate da doživite. Imam problem kad se umešaju strani predstavnici i počnu neskriveno da lažu i obmanjuju svetsku javnost. Zato ćemo svakom od njih, koji misle da je Srbija zob na tacni, da mogu da je ponižavaju, da je Srbija vreća za udaranje, grdno su se prevarili. Srbija sve snažnije pristiže i za godinu dana ih je više stigla nego u prethodnih deset“, rekao je.

Komentari

Vaš komentar