Vučević: Što se tiče kandidata, ima ih više – moguća i gradonačelnica Novog Sada

Vesti 05. sep 202216:07 5 komentara
Tanjug/ Strahinja Aćimović

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže da postoji kandidat za njegovog naslednika, ali da će o tome javnost biti obaveštena pošto se obave sve konsultacije unutar SNS-a i sa koalicionim partnerima.

Prema njegovim rečima, postoji više opcija i ne bi govorio samo o gradonačelniku, već i o mogućoj gradonačelnici, piše Radio 021.

Napominje da ne očekuje spektakl ni iznenađenja, već kontinuitet u vlasti.

Povezane vesti:

„Razgovaramo sa budućim gradonačelnikom o tome kako vidi svoj tim i kako gleda na funkcionisanje grada, kao i o tome da li je potrebno da radimo još neke kadrovske promene. Što se tiče kandidata, imam ih više. Što se mene tiče, znam sa čime ću da izađem pred odbornike, stranku i javnost“, odgovorio je Vučević na pitanja 021.rs o njegovoj zameni.

Kako je naveo, ne može da garantuje da će svi gradski većnici ostati na funkciji, dodajući da je polovina mandata dobar period da se vidi ko je kako radio, što se odnosi i na direktore javnih preduzeća.

Izbor gradonačelnika i članova Gradskog veća biće obavljen pre nego što na red dođe izbor Vlade Srbije, kako ne bi došlo do sukoba interesa ili vakuuma u vlasti. Ipak, smatra Vučević, to je samo tehničko pitanje i ima dovoljno vremena.

Vučević je prethodno izjavio da do 25. septembra može da se očekuje predlog novog sastava Vlade Srbije, dok je krajnji rok za izbor 30. oktobar.

Podsetimo, za potencijalnog naslednika Miloša Vučevića pominjao se njegov zamenik Milan Đurić. Tek nedavno su u javnosti, kao potencijalne Vučevićeve naslednice, počele da se pominju sekretarka Gradskog odobra SNS i dugogodišnja odbornica Cvija Vasić, a tu je i Dina Vučinić, trenutna gradska većnica za obrazovanje.

Na kritike da SNS ne izlazi u javnost sa imenom njegovog naslednika jer imaju slab kadar, Vučević odgovara da možda imaju više kandidata, te da zbog toga još ne mogu ništa da kažu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare