Vučević: RV i PVO Vojske Srbije su garant i siguran čuvar neba nad našom državom

Vesti 15. nov 202213:55 0 komentara
Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, obišao je Komandu Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, komandant RV i PVO general-potpukovnik Duško Žarković informisao je Vučevića o organizaciji, strukturi, razmeštaju snaga i zadacima tog vida Vojske Srbije.

Pročitajte još

Vučević je rekao da bi građani Srbije trebalo da znaju da je RV i PVO Vojske Srbije garant i siguran čuvar neba nad našom državom.

„Oni 24 časa svakog dana u toku godine motre šta se dešava nad nebom iznad naše države, čuvaju vazdušni prostor i gledaju kako da budu što operativniji i efikasniji deo Vojske Srbije, odbrambenog sistema države Srbije. Razgovarali smo o svim zadacima koji su pred nama, daljem naoružavanju i kupovini savremenih uređaja, vojne opreme, modernizaciji, kako da popularizujemo Vojsku Srbije, da dobijemo nove pilote i aviomehaničare, da imamo veći broj profesionalnih vojnika, veći broj oficira i podoficira i kako da ulažemo još više u infrastrukturu“, naglasio je Vučević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!