Vučević: Povereništvo će voditi beogradski odbor SNS do unutarpartijskih izbora

Vesti 29. maj. 202113:26 > 13:3122 komentara
Podeli:

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kazao je da će predsedništvo te partije u narednom periodu izabrati povereništvo Gradskog odbora SNS u Beogradu, koje će beogradske naprednjake voditi do unutarpartijskih izbora koji će biti u oktobru.

On je po završetku sednice Glavnog odbora SNS, na kojoj je ministar odbrane i dosadašnji predsednik Gradskog odbora u Beogradu SNS Nebojša Stefanović podneo ostavku, rekao da je ostavka bila „lični čin“ koji je prihvaćen na organima, a da se nije govorilo o smenama na nivou izvršne vlasti.

Povezane vesti

„Jedino je konstatovano da je Stefanović podneo neopozivu ostavku na mesto šefa Gradskog odbora SNS“, rekao je Vučević.

On je rekao da se nada da će uz pomoć Srpskog patriotskog saveza, koji se danas spojio sa SNS i čiji je predsednik Aleksandar Šapić izabran za potpredsednika Glavnog odbora naprednjaka, biti dostojni izazovima koji se nalazi pred državom.

Vučević je doskorašnjem lideru SPAS-a čestitao na učlanjenju, dodavši da će ta partija uneti novu ;snagu i novu energiju u SNS.

„SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u razvoj Srbije, a od danas ćemo pokazivati građanima zašto su doneli takvu odluku i kakvo poboljšanje će SPAS doneti“, rekao je Vučević.

Izazovi o kojima je govorio, kako je pojasnio Vučević, tiču se pritisaka vezanih za Kosovo, regionalne politike, „posebno na status Republike Srpske u okviru Bosne i Hercegovine“.

„(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučić je dao potvrdu da neće nikada potpisati nezavisnost Kosova, što je bilo pozdravljeno gromoglasnim aplauzom“, rekao je Vučević.

Takođe je dodao da će izborna skupština SNS biti održana između 21. i 23. oktobra, kada će delegati iz svih opštinskih odbora birati novo stranačko rukovodstvo i odrediti dalje smernice i politički program do 2030. godine.

Komentari

Vaš komentar