Vučević: Oko sankcija Rusiji treba podržati Vučića i ne otežavati mu odluku

Vesti 16. maj. 202217:5438 komentara
Podeli:
miloš vučević
Izvor: N1

Potpredsednik Srpske napredne stranke Vučević izjavio je da po pitanju uvođenja sankcija Rusiji treba podržati Aleksandra Vučića i da niko ne treba da mu otežava jer on trpi najveći pritisak, ali da ne treba nikoga ni osuđivati "ako donosi odluku a nož mu je pod grlom".

Pročitajte još:

Vučević je na televiziji B92 rekao da niko iz SNS-a nema prava da se opredeljuje zbog ličnih afiniteta, već da svi treba da gledaju kako da sačuvaju Srbiju, i izrazio je nadu da će Srbija uspeti da sačuva takav kurs.

Okarakterisao je kao „fenomen“ to što je Srbija kao mala država, sa svojim predsednikom i svojim narodom jedina uspela da se odupre „zapadnoj histeriji“ protiv Rusa, a da ipak ne ode u samoizolaciju i dodao da će se to „izučavati“.

„Ako neko nešto i potpiše, a pod grlom mu je nož ili mu je porodica uzeta kao talac, možete li da ga osudjujete? Ovo nisam rekao da bih najavio bilo šta jer ja nemam nikakva saznanja, nije je ovo alibi. Ovo je samo jedno realno sagledavanje okolnosti pod kojima funkcionišemo, a ja mislim da je nož blizu našem grlu već 80 dana“, rekao je Vučević.

On je dodao da postoje neki članovi SNS-a koji govore suprotno stavu stranke i predsednika, koji se dodvoravaju stranim ambasadorima, i poručio im da „ne treba da odmažu“.

Komentari

Vaš komentar