Vučević: O mandataru kad se Vučić vrati iz Brisela, imaćemo „srpsku vladu“

Vesti 13. avg 202209:5893 komentara
Izvor: TANJUG/ GRAD NOVI SAD/ ALEKSANDAR VASILIC

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je da će odluka o tome da li će on biti kandidat za mandatara ili premijerka Ana Brnabić, biti doneta po povratku predsednika države i SNS-a Aleksandra Vučića iz Brisela, gde 18. avgusta treba da se sretne sa kosovskim premijerom.

„Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i ja smo pre par dana imali razgovor sa predsednikom države, otvoreno smo razgovarali sa Vučićem o svim temema, ne samo o tome ko treba da bude mandatar ili ministar, o sastavu vlade, nego pre svega o mnogim drugim izazovima za državu. Bilo je sasvim očekivano da će predsednik javno saopštiti da je krug potencijalnih kandidata nešto sužen“, rekao je Vučević za Pink.

Vučević, koga je predsednik Srbije, uz Brnabić, naveo kao kandidata SNS za mandatara, rekao je da mu je „velika čast kad ga Vučić vidi kao nekog ko može da radi odgovorne poslove, kao saradnika na kojeg računa, ali to je nešto o čemu ćemo razgovarati u narednim danima“.

„Fer je i i želim da to kažem da je Brnabić veoma, veoma dobro radila svoj posao kao premijer, u ovom i prethodnom mandatu, pokazala znanje, odgovornost i lojalnost, ali ne mislim na poltronstvo već na odgovoran pristup. Mali se pokazao kao sjajan, sjajan, ministar finansija i ne samo oni, ali imam potrebu da naglasim njih dvoje, u ovom kontekstu, koji su bili na tom razgovoru kod predsednika države“, rekao je Vučević.

Miloš Vučević, koji je gradonačelnik Novog Sada, naveo je da građani Srbije ne treba da brinu, jer će dobiti „srpsku vladu“, a ne američku, rusku, zapadnoevropsku, „ni sa zapada ni sa istoka, ni sa severa ni sa juga“.

„Imaćemo vladu koja će raditi za sve građane Srbije i čuvati nacinalne i državne interese“, rekao je Vučević.

Vučić je sinoć za TV Prva izjavio da su Brnabić i Vučević mogući kandidati SNS-a za mandatara za sastav nove vlade, a takođe je rekao da postoji mogućnost da kandidata predloži i koalicioni partner.

Komentari

Vaš komentar