Vučević: Nije lepa slika kad blokirate mostove pa igrate fudbal i pečete roštilj

Vesti 16. avg 202211:52 > 11:5787 komentara
Izvor: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/EV

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević poručuje da nikad nije bio protiv bilo kakvog protesta, ali moli poljoprivrednike koji blokiraju saobraćaj da "ne remete život Novosađana". Kako kaže, raduje ga činjenica da se u pregovorima s Vladom Srbije ide u pravcu postizanja dogovora, a veruje i da u blokadama učestvuju ljudi koje je zaista muka naterala na ulice.

Međutim, kaže da ne razume zašto su poljoprivrednicima „krivi Novosađani“, piše 021.rs.

Povezane vesti:

„Zašto ovo radite? Što ste nam juče dva mosta blokirali? Nije lepa slika kad igrate fudbal na blokiranom Bulevaru Mihajla Pupina, tužna je slika, kao i da pečete roštilj. Novosađani to nisu zaslužili. Onda razvučete transparent ‘Izvini, Novi Sade’. To nije dovoljno, nemojte ljudima da kvarite život“, poručuje Vučević.

On navodi da mu je poznato da „svi žele da se dodvore kad neko protestuje jer je to popularno podržavati“.

„Svako oseti da je možda ovo momenat kad će pasti vlast, možda je ovo prelomni trenutak kad će se stvoriti kritična masa i to slušam već 10 godina, svaki put ista priča. Ali, nije lepo to što nam radite – protestujte, iskoristite pravo da iskažete svoje nezadovoljstvo, ali moja molba je da to bude minimalno, da ne kažnjavate Novosađane“, stav je gradonačelnika Novog Sada.

Vučević poručuje da „Novosađani nisu krivi za sušu ili za cenu suncokreta na tržištu“.

„Razgovarajte sa Vladom Srbije, ne znam šta je poenta ovde – da se izazove neki incident?“, pita Vučević.

Blokade saobraćajnice su ušle u osmi dan. Poljoprivrednici su u ponedeljak devet sati pregovarali sa Vladom Srbije i došli do izvesnih napredaka – dogovoreni su iznosi premije za mleko, kao i cena goriva, ali je najveći spor i dalje nerešen – cena suncokreta po kilogramu, odnosno po toni.

Podsetimo, danas je osmi dan blokada u Novom Sadu. Za saobraćaj su zatvoreni Varadinski most i deo Bulevara Mihajla Pupina, od mosta do Skupštine grada.

Komentari

Vaš komentar