Vučević: Koliko treba da budete budala da se hvalite što ste blokirali autoput

Vesti 08. jan 202217:06 53 komentara
TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIĆ

Gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da su današnje blokade autoputa u tom gradu "protivustavne i protivzakonite".

„Nekoliko kvazi ekologa danas je ugrozilo bezbednost učesnika u saobraćaju na medjunarodnom putu. I ja nemam problem da ih nazovem pravim imenom i da kažem da je to jedna grupica bahatih, sebičnih i neodgovornih pojedinaca“, napisao je Vučević na društvenim mrežama.

POVEZANE VESTI

On je upitao „koliko treba da budete budala da se hvalite time što ste blokirali autoput kod Novog Sada“. „Gradjani treba da znaju da ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje za blokadu autoputa. To je protivustavno i protivzakonito. I ako je neko danas toliko bahat i bezobrazan da ne poštuje ni jedan od najvećih praznika i spreman je da svesno krši i zakon i Ustav tako što će blokirati puteve i maltretirati gradjane, pitanje je na šta je tek sutra spreman? Valjda da uzima pravdu u svoje ruke i da presudjuje nekome na osnovu laži koje širi“, naveo je Vučević.

Dodao je da je „notorna laž“ da je vlast SNS dovela Rio Tinto u Srbiju.

„Ova vlast im ništa nije ni obećala, niti je šta za njih uradila. Lažni ekolozi žele da namame gradjane na ulicu, a u pitanju su isti oni koji ih pre deceniju ništa nisu pitali, već su samo od njih otimali“, rekao je Vučević.

On je apelovao na gradjane da budu mirni i strpljivi, te da „na nasilje i provokacije ne odgovaraju nasiljem“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare