Vranjskim lekarima potvrđene zatvorske kazne

Vesti 04. avg 202210:57 0 komentara
N1

Za nesavesno lečenje petogodišnje D.M. koja je preminula u vranjskoj bolnici pre 11 godina, specijalisti otorinolaringologu Darku Civkaroskom izrečena je pravnosnažno kazna zatvora od dve godine, a anesteziologu Slaviši Kanačkom godinu i po dana zatvora.

Time je potvrđena prvostepena presuda vranjskog suda, uz preinačenje u pogledu dužine trajanja zatvorske kazne, jer je Civkaroski nepravosnažno bio osudjen na tri, a Kanački na dve godine zatvora, objavili su mediji iz Vranja.

Sudjenje je u ovom predmetu trajalo deset godina.

Pravnosnažnom presudom Apelacionog suda u Nišu preinačene su i u pogledu dužine trajanja smanjene mere zabrane obavljanja lekarskog poziva.

Umesto po pet godina, kako je bilo prema prvostepenoj presudi, oni po pravnosnažnoj neće moći da se bave svojom profesijom tokom tri godine, s tim da im se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u tu meru.

Na prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju stranke u postupku imale su pravo žalbe Apelacionom sudu u Nišu, koje su iskoristile. ;Presuda je sada pravnosnažna, bez prava žalbe.

Lekari su optuženi u vezi sa slučajem smrti devojčice D.M (5) iz sela Ćukovac kod Vranja, na Dečjem odeljenju vranjske bolnice, koji se dogodio 8. januara 2011. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!