Vozač audija koji je usmrtio dva pešaka u Nišu osuđen na sedam godina zatvora

Vesti 07. jul. 202115:18 > 18:22146 komentara
Podeli:

Nemanja Stamenković (19), vozač koji je 4. januara u Nišu usmrtio pešake Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48), osuđen je na sedam godina zatvora.

Kako se navodi, on je osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti saobraćaja i dobio je zabranu upravljanja automobilom na pet godina, ne računajući period proveden u zatvoru.

Njemu je produžen pritvor do početka odsluženja kazne.

„Ocenom dokaza sud je doneo presudu, prihvatili smo nalaze veštaka saobraćajne struke kojim je utvrđena brzina i način kretanja vozila. Sećanje okrivljenog bilo je očuvano. Uzrok skretanja je neprofitna brzina. odbrana okrivljenog nije prihvaćena. Delo je izvršeno iz nehata, ali je bio svestan svojih postupaka jer se školovao za vozača i bio svestan posledica“, rekla je sutkinja Gordana Petrović u obrazloženju presude.

Istakla je da su olakšavajuće okolnosti bile to što je Stamenković „mlad, nije osuđivan i mlađe je punoletno lice“.

„Ali, bez obzira na sve olakšavajuće okolnosti ima mesta za ovakvu kaznu zbog težine posledica. Izgubljena su dva života, od kojih je jedno dete“, rekla je ona.

Podsetimo, ranije je, tokom izlaganja završnih reči, tužilaštvo zatražilo maksimalnu kaznu za Stamenkovića, dok su advokati odbrane zahtevali ukidanje pritvora i ukazali da su mediji svojim izveštavanjem doveli do uznemirenja javnosti.

Suđenje je trajalo nešto više od tri meseca. Nesreća se dogodila 4. januara u večernjim satima, a prvo ročište održano je 26. marta.

Komentari

Vaš komentar