Vojvodić: Krizni štab opipava puls izjavama kako bi sprečio gnev javnosti

Vesti 01. dec 202112:41 6 komentara

Dok zemlje u Evropi nastoje da škole ostanu poslednje otvorene tokom pandemije, u Srbiji se uvek razmišlja u suprotnom smeru, a članovi Kriznog štaba šaljući različite poruke opipavaju puls javnosti kako bi sprečili da se gnev javnosti usmeri ka njima, smatra Vesna Vojvodić iz sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost".

„Treba stati i reći:’ Mi smo gromoglasno ćutali, i to ćutanje je vrlo bolo uši kada su desetine hiljada ljudi bile u zatvorenim prostorima bez poštoivanja epidemioloških mera i kada je isto toliko dece bilo na stadionu. Dakle, tu smo gromoglasno ćutali, ali danas vi gledajte epski epilog kada je reč šta će biti sa školama'“, rekla je ona.

Vojvodić je dodala da se članovi Kriznog štaba poznaju jako dugo i da nema nikakvog razloga da se na tim sednicama izvlače „nekakvi neverovatni argumenti“.

„Ako je predsednica Vlade više puta ponavljala da će se poštovati struka, čemu onda ta crta neizvesnosti. Sa druge strane, ako se ministar prosvete nikada ne oglašava u tom kontekstu, onda je to više rasprava kako bi delovalo da ima dinamike u društvu“.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare