Vojska Srbije izvela najveću vežbu u noćnim uslovima

Vesti 23. jun 202107:49 > 08:04 12 komentara
Ministarstvo odbrane

Više od 750 pripadnika Treće brigade Kopnene vojske (KoV), uz podršku jedinica Ratnog vazduhoplovstva (RV) i Protivvazdušne odbrane (PVO), u utorak uveče je na "Pasuljanskim livadama" uspešno realizovalo, do sada najveću vežbu Vojske Srbije (VS) u noćnim uslovima, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Povezane vesti

U saopštenju se navodi da su na vojnoj vežbi izvedene složene borbene radnje taktičke grupe tokom odbrambene operacije noću, uz korišćenje najsavremenijih optoelektronskih sredstava koja su od nedavno usvojena u naoružanje VS.

Vežba je realizvana u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Munjeviti udar 2021“.

Načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović poručio je građanima Srbije da je Vojska u stanju da izvrši sve svoje borbene zadatke uključujući i one koji se izvode noću u složenim metereološkim uslovima.

„VS u poslednjih sedam dana u visokom intenzitetu izvodi svoje vežbovne aktivnosti u vazdušnom prostoru, na vodi, odnosno plovnim unutrašnjim putevima, i na kopnu. Večeras smo prisustvovali realizaciji odbrambene operacije u noćnim uslovima, vežbi koja je veoma zahtevna i kompleksna sa visokim elementima kada govorimo o učinku vatre po cilju“, rekao je on.

Mojsilović je istakao da je Kopnena vojska time dokazala da i u noćnim uslovima može da izvodi svoja borbena dejstva ne samo u odbrambenim operacijama, nego i u napadnim operacijama i to je nešto što učvršćuje poverenje u borbenu tehniku sa kojom raspolaže KoV i RV i PVO i stvara poverenje u sve zadatke koje realizuje Vojska Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare