Vojislav Mihailović NADA za Beograd, od drugog dela POKS optužbe – obmanjivač

Vesti 29. jan 202219:24 > 19:29 34 komentara

Koalicija NADA koju čine Demokratska stranka Srbije, Zajedno za Šumadiju, deo Pokreta Obnove Kraljevine Srbije predvođen Vojislavom Mihailovićem i 23 udruženja građana predstavila je danas svoj program za beogradske izbore. Iz drugog dela POKS-a navode da oni nisu deo koalicije, te da se Mihailović lažno predstavlja i obmanjuje javnost i najavljuju krivične prijave.

U trku za mesto prvog čoveka prestonice zvanično je ušla i koalicija NADA. Iako je do skoro bio u koaliciji sa bivšim liderom POKS Žikom Gojkovićem, predsednik DSS-a i kandidat za predsednika Srbije Miloš Jovanović danas je predstavio novog partnera.

Povezane vesti

„Meni je posebno drago i veliko zadovoljstvo što sam ovde danas sa Vojom Mihailovićem koji je nosliac liste koalicije NADA za Beograd, što nam čini veliku čast. To daje jedan dodatan kvalitet našoj listi zato što se radi o čoveku koje je bio gradonačelnik ovog grada u jako teškim vremenima, u vremenu NATO agresije“, rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Vojislav Mihailović iz POKS pozdravio je okupljene rečima „Braćo i sestre – Pomaže Bog“, na šta su mu uzvratili „Bog ti pomogao“.

Ovim rečima čovek poznat ne samo po tome što je bio gradonačelnik, već i zbog svojih rodbinskih veza sa Dražom Mihailovićem, obratio se okupljenima. Da Beograd prodiše urbanistički, saobraćajno, upravno i ekološki – njihovi su, kažu, glavni prioriteti.

„Verujem u ove ljude. pazite, osnovna stvar je koristiti stručne ljude, profesionalce. Ali to mogu samo pošteni ljudi i pravi domaćini. Mi smo imali, a i danas imamo da mnogi beogradsku vlast i beogradski budžet gledaju kao stranački plen“, kazao je Mihailović.

Oni će, dodaju, to promeniti, i završiti decenijske projekte poput izgradnje kanalizacije i vodovoda u delovima Beograda gde te infrastrukture i dalje nema. Najavljuju i jeftiniji i efikasniji gradski prevoz, izgradnju nadzemnih garaža, biciklističkih i pešačih staza, vrtića, i dodaju da su potrebna mnogo veća ulaganja u kulturu, ali i smanjivanje korupcije na „podnošljivu meru“.

„Ne volim da koristim taj termin da ćemo iskoreniti korupciju, jer to nigde u svetu nije poznato, ali smanjiti na podnošljivu meru – to će biti itekako dobro za Beograđane“, poručio je Mihailović.

Planove im jedino kvari druga frakcija POKS-a koja najavljuje krivične prijave protiv Vojislava Mihailovića zbog, kako kažu – lažnog predstavljanja.

„Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije i stranka Za kraljevinu Srbiju, zloupotrebljava ime Pokreta obnove kraljevine Srbije, navodeći u svojim saopštenjima da smo i dalje deo koalicije, iako smo uredno raskinuli koalicioni sporazum. U pitanju je klasična obmana javnosti“, saopšteno je iz odmetnute frakcije.

Mihailović na to kaže da onaj ko gubi ima pravo da se ljuti i da time ne želi da se bavi, a z DSS-a navode da je Žika Gojković sam napustio koaliciju.

Pitanje koje ostaje jeste – koga će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave. 4. februara proglasiti zakonskim zastupnikom POKS-a i kako će odluka uticati na budućnost ove koalicije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare