Vojinović: Pandemija bila svojevrsna kataklizma za globalni vazdušni saobraćaj

Vesti 16. jul. 202112:55
Podeli:
Izvor: TV FoNet

Pandemija koronavirusa je svojevrsna kataklizma za globalni vazdušni saobraćaj, izjavio je glavni i odgovorni urednik vazduhoplovnog portala Tango Six Petar Vojinović i precizirao da je potražnja za letovima dramatično pala, zbog čega su aviokompanije širom sveta prestale da lete.

On je u serijalu razgovora za FoNet Destinacija rekao da su sve države u Evropi dobile „kovid pomoć“ za koju su morale da pravdaju gubitke, propuštene letove kojih nije bilo zbog virusa i na osnovu toga su dobile novčana sredstva.

Kako je precizirao, srpska nacionalna aviokompanija je dobila oko 100 miliona, a hrvatska oko 40 do 50 miliona evra pomoći.

Zahvaljujući toj pomoći, one su „preživele“, uveren je Vojinović, koji najavljuje da će dobro poslovati tokom letnje sezone, ali da će kumulativni gubici ostati.

Pozitivna statistika Er Srbije ostvarena u protekla dva meseca govori u prilog poboljšanju, ali će se realna vitalnost kompanije, prema njegovim rečima, videti kada prođe letnja sezona.

„U Srbiji tokom zimskog perioda aviokompanije koje opslužuju region najmanje lete, dok sada imamo preporod potražnje za turizmom sa oko 60 odsto više letova nego prethodnog meseca“, istakao je Vojinović.

To je posledica otvaranja zemalja i vakcinacije, pa su te rute postale moguće, objasnio je on i naglasio da je Srbija imala „ludu sreću“ što je pre korone dala svoj glavni aerodrom na koncesiju.

„Da nije to uradila, sada bi morala nacionalnoj aviokompaniji da nadoknadi gubitke“, obrazložio je Vojinović i podsetio da se operater beogradskog aerodroma Vansi ugovorom obavezao da 730 miliona evra mora da uloži u širenje infrastrukture, tako da su ta sredstva obezbeđena pre kovida.

Zahvaljujući tome, u vreme kada su stale sve poslovne aktivnosti i nije postojalo nikakvo investiranje u vazdušni saobraćaj, infrastruktura je doživela poboljšanje, rekao je Vojinović.

„Pomoglo im je to što nema saobraćaja“, dodao je on i najavio da će se proširiti aerodrom i povećati kapacitet aerodroma, „koji možda sada nije toliko potreban zbog ovog drastičnog pada saobraćaja koji će se tek možda 2024. ili 2025. povratiti na nivo iz 2019. godine“.

Uprkos tome što je srpska nacionalna aviokompanija dobro odreagovala u kovid situaciji, ona nije mogla da utiče na zatvaranje granica drugih država, napomenuo je Vojinović.

Otpuštanje radnika je bio jedan od načina smanjenja troškova aviokompanija, ali je, kako tvrdi, Er Srbija već imala problem sa prekobrojnim radnicima, pa je „to iskorišćeno da se sredi situacija“.

„Oni neće imati toliko problema sa kadrovima, jer su piloti, stjuardese, komercijala, menadžment i tehnika relativno ostali ili su otišli na neplaćena odsustva, pa će se vratiti, ukoliko ovo ne potraje još nekoliko meseci“, procenio je Vojinović.

Pandemija će zauvek promeniti vazdušni saobraćaj, predvideo je on i obrazložio da će promene biti u smislu poslovnih gubitaka koji neće biti nadoknađeni za narednih deset godina.

Prema njegovim rečima, najviše sporenja sa putnicima bilo je oko digitalnih aplikacija koje podrazumevaju potvrdu o vakcinaciji ili negativni PCR test.

„Koju god aplikaciju ili digitalno rešenje koristili, putnici bi ipak trebalo da ponesu i papir koji su dobili, jer svaki digitalni sertifikat može da zakaže, pa bi, u tom slučaju, imali bar jedan dokaz“, zaključio je Vojinović.

Komentari

Vaš komentar