Vojinović o slučaju Šarić: Ne pričamo o jednom telefonu, već o minimum pet

Vesti 16. maj. 202218:09 > 18:114 komentara
Podeli:
Milica Vojinović
Izvor: N1

Novinarka KRIK Milica Vojinović izjavila je u Danu uživo, govoreći o slučaju Darka Šarića i o tome što je osumnjičen da je tokom boravka u pritvoru imao pristup telefonima, da "i dalje nemamo odgovor nikakav na to ko je zapravo tu i šta radio". "Na koji način su njemu obezbeđeni telefoni, ne pričamo o jednom telefonu koji može da se sakrije, već o minimum pet, vrlo problematičan momenat", rekla je ona.

Optuženi narko-bos Darko Šarić i dalje je u pritvoru nakon što je uhapšen prošlog meseca zbog sumnje da je organizovao ubistvo svog dugogodišnjeg saradnika Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, a na saslušanju u tužilaštvu je negirao krivicu.

„Kada smo saznali nove optužbe, kad je uhapšen, saznali smo i da je to radio dok je bio u pritvoru, da je to činio putem tih telefona, između ostalog putem Skaj telefona, pomoću kog je tužilaštvo na kraju i uspelo da otkrije ove optužbe“, kaže ona.

Prvo se, kaže, postavlja pitanje – odakle ti telefoni.

„Govorimo o više telefona, o enkriptovanoj komunikaciji, to je veliki problem, da je jedan od najvećih narkobosova došao ovde i nastavio da radi posao, čak i teže zločine, ako je verovati optužbama, čini iz pritvora“, kaže.

Povezane vesti

Postoji, dodaje, „neka predistraga tužilaštva“.

„Međutim, mi i dalje nemamo odgovor nikakav na to ko je zapravo tu i šta radio, na koji način su njemu obezbeđeni telefoni, ne pričamo o jednom telefonu koji može da se sakrije, već o minimum pet, vrlo problematičan momenat“, kaže ona.

Prema njenim rečima, „slučaj Šarić obuhvata sada već nekoliko postupaka“. Dodaje da se „činilo se da je jak slučaj“.

„Ako takav slučaj ne može da bude rešen posle 12 godina, pokazuje se efikasnost našeg sistema, njegovi saradnici su u drugim zemljama osuđeni već“, kaže ona.

Komentari

Vaš komentar