VOICE: Antimigrantski pečati iz Sombora i na sajtu Booking.com

Vesti 24. jun 202214:42 0 komentara
banedeki/Shutterstock

Pečati na kojima piše "Ne migrantima" (No Migrants) mogu se pronaći na poznatom sajtu za iznajmljivanje smeštaja Booking.com, preneo je portal VOICE iz Novog Sada.

„Reč je o smeštajima u Somboru, u kojima izbeglice očigledno nisu dobrodošle, a Booking to toleriše uprkos eksplicitnom govoru mržnje“, piše VOICE.

Pročitajte još

Vlasnik jednog od spornih prenoćišta rekao je da je razlog za postavljanje takvog sadržaja taj što je njegov smeštaj „bio uništen nakon boravka izbeglica“.

Prema njegovim rečima, dvoje izbeglica sa Bliskog istoka iznajmili su apartman, napravili štetu u sobi i pozvali još ljudi koji su tu prenoćili nenajavljeno.

Popravka ga je, kako tvrdi, koštala gotovo isto kao i ulaganje u sam nameštaj.

Na pitanje da li se ta oznaka odnosi i na sve prisutnije izbeglice iz Ukrajine, rekao je da ne, već je ova zabrana isključivo za „ove druge“.

VOICE je kontaktirao i sajt Booking, ali nisu odgovorili na postavljena pitanja do objavljivanja teksta.

Upitan da li i kako se može sprečiti diskriminacija te vrste, Komesarijat za izbeglice i migracije Srbije odgovorio je da „svako ima pravo da iznajmljuje svoj privatan smeštaj i da raspolaže svojom imovinom kako hoće“, ali i da „pored ovog smeštaja, u Somboru postoje i mnogi drugi koji primaju migrante“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!