Vlasti ruše privatne garaže u Pirotu, vlasnici besni: Dešava nam se Savamala

Vesti 01. jun. 202110:39 > 14:07133 komentara
Podeli:
Ne davimo Beograd, NDMBGD,
Izvor: N1

U Pirotu je rano jutros, po nalogu gradskih vlasti, počelo rušenje privatnih garaža u dvorištu jedne zgrade, a na tom mestu bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude izgrađena javna garaža. Vlasnici garaža tvrde da imaju sve građevinske dozvole koji su, kako naglašavaju, upisani i u katastar. Za N1 kažu da se dešava "Savamala u Pirotu".

Mašine su se u Ulici Branka Radičevića u Pirotu pojavile i pre 7 sati jutros. Kako je javio reporter N1, srušeno je već oko 10 od dvadesetak garaža koje se nalaze u dvorištu zgrade. Prema rečima stanara, rušenje nije smelo da se dogodi, jer kažu da imaju sve građevinske dozvole i uredno upisane objekte u katastru.

Rušenju prisustvuje policija, koja ne dozvoljava pristup ograđenom prostoru za rušenje.

U razgovoru za N1, stanari i vlasnici garaža navode da nisu u pitanju privremeni objekti, kako su gradske vlasti navele u rešenju za rušenje, već da se radi o zidanim objektima, za koje imaju „sve potrebne papire“.

Izvor : N1

„Jutros kada sam pošao na posao, video sam mehanizaciju, neobeleženi teren. Napisao sam dva dopisa – građevinskoj inspekciji i inspekciji rada, jer sam kao građevinski inženjer uočio da se zakon ne poštuje“, kazao je za N1 jedan od stanara.

Kaže i da su zvali policiju, ali da je ona došla „po pozivu gradske uprave da spreči stanare da brane svoju imovinu“.

Sagovornik N1 objašnjava da su pre dva meseca dobili rešenje o uklanjanju privremenih montažnih objekata, ali da su podneli žalbu na to rešenje, i da se epilog čeka.

Drugi Piroćanac, vlasnik jedne od garaža, dok premešta stvari iz nje, za N1 kaže da njegova porodica nije htela da primi obaveštenje o rušenju, jer očekuje sudski epilog.

„Ne znamo šta se dešava na sudu. Za dva dana je trebalo da bude odluka, nadali smo se privremenim merama da se zaustavi rušenje garaža. Ja ću da se borim za garažu, čekam epilog svega“, kazao je.

Na mestu ovih privatnih garaža, kako je ranije saopšteno, trebalo bi da bude izgrađena javna garaža na kojoj bi se plaćao parking.

Lokalni mediji prenose izjavu načelnika za urbanizam, stambeno komunalne poslove i građevinarstvo Bojana Pešića koji je rekao da se radi o parceli koja je u javnoj svojini grada Pirota.

„Stanari jesu vlasnici ovih objekata, ali ne i zemljišta. Odgovorno tvrdim da je zemljište u svojini grada Pirota. Mi smo ceo upravni postupak sproveli, doneli rešenje o izvršenju, a svaki od vlasnika je saslušan. Podneto je nekoliko žalbi Gradskom veću, one su odbijene i blagovremeno smo obavestili stanare da ćemo danas pristupiti prinudnom izvršenju“, rekao je Pešić, a prenosi portal Pirotske vesti.

Komentari

Vaš komentar