Vladimir Radomirović ponovo kandidat za predsednika UNS

Vesti 16. apr 202112:17 0 komentara
N1

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović kandidovaće se opet za tu funkciju, nakon što ga su predložila 74 novinara i foto reportera, saopštio je UNS.

Njegovu kandidaturu podržali su novinari Radio-televizije Srbije, Radio-televizije Vojvodine, Politike, Večernjih novosti, Tanjuga, Danasa, NIN, Nedeljnika, Sremskih novina, Libertatea…

Radomirović je novinarstvom počeo da se bavi pre 27 godina u nedeljniku Vreme, da bi narednih godina radio u listovima Naša Borba, Danas i magazinu Status.

Osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Pištaljka, bio je glavni urednik nedeljnika Reporter, radio je na TV B92 kao novinar i urednik vesti, da bi 2006. prešao u „Politiku“, gde je prvo bio zamenik urednika spoljnopolitičke rubrike, a potom, 2008. godine postao i zamenik glavne i odgovorne urednice najstarijih novina na Balkanu, navedeno je u saopštenju.

Prvi je dobitnik Nagrade „Verica Barać“, koju od 2012. godine dodeljuje Savet za borbu protiv korupcije, a dve godine kasnije, dobio je novinarsku stipendiju Fondacije za novinarstvo „Niman“ na Univerzitetu Harvard.

U UNS je od 2009. godine, član uprave bio je od 2013. do 2017. godine, a član Izvršnog odbora od 2016. do 2017.

Za predsednika UNS izabran je 2017. godine.

Redovna skupština UNS zakazana je za 29. maj u Beogradu.

Ranije je objavljeno da se novinar i član Uprave UNS Živojin Rakočević kandidovao za funkciju predsednika tog udruženja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!