Vladimir Božović – lokacija nepoznata, plata od 4.500 evra redovna

Vesti 17. avg 202209:17 > 09:20 47 komentara
vladimir božović medija centar beograd
Medija centar Beograd

Lokacija proteranog ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića, koga Ministarstvo spoljnih poslova još nije povuklo sa tog mesta, nepoznata je javnosti i vlastima druge države, koja mu je zabranila ulazak, ali je zato u diplomatskim krugovima poznato da i dalje prima platu od 4.500 evra mesečno, piše Danas.

Sa Božovićeve imejl adrese stiglo je pismo saučešća predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom tragedije na Cetinju, što je izazvalo oštre reakcije vlasti u Crnoj Gori, ali bez jasnijeg preciziranja imaju li informacije da li se on eventualno nalazi u toj zemlji, iz koje potiče.

POVEZANE VESTI:

Iz krugova bliskih Ministarstvu spoljnih poslova Danas nezvanično saznaje da je Božović nastavio da prima deviznu platu za obavljanje ambasadorske funkcije u Crnoj Gori i nakon što je u toj državi proglašen „personom non grata“, što je suprotno propisima Srbije.

Izvori lista tvrde da Božović prima platu ambasadora u istom iznosu, umesto da dobija naknadu u dinarima, kakva sleduje i drugim zaposlenim u Ministarstvu.

„To je drastično kršenje naših propisa i diplomatskih protokola, inače je uobičajeno da kada ambasadoru prestaje mandat, vrlo brzo se on vraća na platu u zemlji. Takav je bio slučaj sa ambasadorom u Etiopiji“, tvrde ti izvori.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare