Vladimir Bilčik dolazi na Evroprajd

Vesti 02. sep 202209:06 265 komentara
Ilustracija/N1

Izvestilac za Srbiju u Evropskom parlamentu Vladimir Bilčik dolazi u Beograd kako bi prisustvovao Evroprajdu, saznaje N1. Uprkos tome što predstavnici vlasti u Srbiji najavljuju zabranu Parade ponosa, organizatori je i dalje najavljuju za 17. septembar. Bilčik bi u Srbiju trebalo da stigne dan pred Evroprajd.

On je početkom nedelje za N1 rekao da se nada da će se Prajd održati i podsetio da se predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obavezala na to.

Povezane vesti

Naime, kada je Beograd 2019. godine aplicirao za organizaciju Evroprajda Ana Brnabić je organizatorima uputila pismo podrške u kojem navodi da je Vlada Srbije u potpunosti posvećena punom poštovanju ljudskih prava svih građana. Takođe, obećala je da će omogućiti sigurnu i uspešnu organizaciju ovogodišnje evropske Parade ponosa čiji je Beograd domaćin.

Bilčik je rekao i da se Evropski parlament kao međunarodni partner Srbije pita da li će Srbija ispuniti očekivanja i na drugim planovima, odnosno druge stvari na koje se obavezala ako se održavanje Parade ponosa postavlja kao pitanje.

Evroparlamentarac Bilčik deo je grupe Evropske narodne partije čija je članica i Srpska napredna stranka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare