Vladika Teodosije pozitivan na koronavirus, preventivno upućen u Beograd

Vesti 27. feb 202119:22 > 21:06 28 komentara
Medija centar Beograd

Episkop raško-prizrenski Teodosije primio je lekarski nalaz da je pozitivan na koronavirus, saopštila je Eparhija. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio mu je želje za brzo ozdravljenje.

Vladika Teodosije ima povišenu temperaturu i blaže simptome, ali je preventivno, na savet lekara, upućen na bolničko lečenje u Кliničko-bolnički centar “Dragiša Mišović” u Beogradu, piše Kossev.

U saopštenju su pozvani monasi i sveštenstvo da se sa vernicima mole za skoro ozdravljenje vladike Teodosija.

Petković poželeo brz oporavak

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković uputio je želje za brzo ozdravljenje i uspešan oporavak episkopu raško-prizrenskom Teodosiju.

Petković je poručio da je „sa žaljenjem i zabrinutošću“ primio vest da je episkop Teodosije dobio pozitivan nalaz na koronavirus, saopšteno je iz Kancelarije za KiM .

„Istovremeno, izražavam zadovoljstvo zbog blagih simptoma i očekujem da ćete se brzo vratiti da nastavite da predvodite liturgijsko sabranje na Kosovu i Metohiji, gde Vas očekuje verujući srpski narod, koji u vama vidi duhovni oslonac i stub“, naglasio je Petković, uveren da će vladika Teodosije virus „vrlo brzo pobediti“, kako bi na tronu episkopa raško-prizrenskih rukovodio „na mnogaja ljeta“.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare