Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o klimatskim promenama

Vesti 25. feb. 202117:181 komentar
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Srbije je donela niz odluka o klimatskim promenama, udžbenicima, zapošljavanju, otvaranju konzulata BIH.

Usvojen je Predlog zakona o klimatskim promenama, čijom će se primenom uspostaviti sistem za smanjenje „emisija gasova sa efektom staklene bašte“ i obezbediti prilagodjavanje na izmenjene klimatske uslove.

Na sednici je doneta odluka i o finansiranju nabavke udžbenika sredstvima budžeta Srbije. Besplatni udžbenici i druga nastavna sredstva biće obezbedjeni za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica, za one koji osnovnoškolsko obrazovanje stiču po individualnom planu i za učenike sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.Besplatni udžbenici predvidjeni su i za učenike kojima su neophodna prilagodjena nastavna sredstva – uvećan font, Brajevo pismo, kao i za učenike koji su u porodici treće ili svako naredno rodjeno dete.

Vlada Srbije dala je saglasnost i za otvaranje Generalnog konzulata Bosne i Hercegovine u Srbiji, sa sedištem u Novom Pazaru.

Usvojena je i Strategija zapošljavanja u Srbiji za period od 2021. do 2026. godine koja treba da poveća „kvalitetnu zaposlenost“ kroz saradnju obrazovanja, privrede, finansija, socijalne zaštite i lokalne samouprave.

Komentari

Vaš komentar