Vlada Srbije: Izgradnja dva nova studentska doma u Beogradu i Nišu

Vesti 29. jul. 202116:315 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Vlada Republike Srbije saopštila je da je usvojila na sednici Predlog zakona o potvrđivanju Okvirnog sporazuma između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije za projektni zajam – studentsko stanovanje, kojim će se obezbediti sredstva za izgradnju dva nova studentska doma u Nišu i Beogradu, za smeštaj 1.400 studenata.

„Nov studentski dom u Beogradu sa 1.000 kreveta biće izgrađen kao novi blok u Studentskom gradu, a predviđeno je da se studentski dom u Nišu izgradi u okviru kompleksa tehničkih fakulteta, za smeštaj 400 studenata“, kaže se u saopštenju.

Kako de dalje navodi, Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ruske Federacije o osnivanju i uslovima delatnosti kulturno-informativnih centara, kojim se utvrđuje pravni okvir za jačanje međudržavne saradnje u oblasti kulture, obrazovanja i informacionih tehnologija.

Na sednici je usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Amandmana na Montrealski protokol o supstancama koje oštećuju ozonski omotač.

Kupovina mini buseva za potrebe seoskog stanovništva

„Članovi vlade usvojili su Uredbu o utvrđivanju Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva na teritoriji Republike Srbije. Za realizaciju ovog Programa izdvojeno je 120 miliona dinara, kako bi se rešile osnovne potrebe kretanja seoskog stanovništva i sela bolje povezala sa opštinama i gradovima“, dodaje se u saopštenju.

Na sednici Vlade je donera i odluka da se Ovčarsko-kablarska klisura proglasi predelom izuzetnih odlika, kako bi se očuvale njene prirodne vrednosti (geološke i biološke raznovrsnosti), zaštitilo ekološki značajno područje i sačuvale kulturno-istorijske znamenitosti.

Komentari

Vaš komentar