Vlada preporučuje EPS-u da struja privredi ne poskupi do 30. juna

Vesti 29. dec 202120:20 > 20:347 komentara
Vlada Srbije
Izvor: N1

Vlada Srbije na današnjoj sednici usvojila je zaključak kojim se preporučuje EPS-u da struja privredi ne poskupi do 30. juna.

U zaključku se preporučuje EPS-u da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu, Ugovore o snabdevanju strujom zaključuje po jedinstvenoj ceni od 75 evra po megavat-satu bez PDV do 30. juna 2022. godine.

Takođe, preporučeno je da sa kupcima električne energije na komercijalnom tržištu koji imaju zaključene ugovore, a kojima je ugovorena cena više od navedene cene, ponude izmenu ugovora od 1. januara 2022. godine.

Vlada usvojila Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o socijalnom preduzetništvu, čiji je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za razvoj socijalnog preduzetništva, razvijanje svesti o značaju socijalne ekonomije i socijalnog preduzetništva i zadovoljenje identifikovanih društvenih potreba, saopšteno je posle sednice Vlade.

Tim zakonskim rešenjima definisana je društvena uloga socijalnog preduzetništva, čija se ostvarena dobit ulaže u integraciju društveno osetljivih grupa, zaštitu životne sredine, ruralni razvoj, obrazovanje, kulturu, socijalne inovacije i druge oblasti od šireg društvenog interesa.

Zakonom je predviđeno formiranje Saveta za socijalno preduzetništvo, koje će činiti jednak broj predstavnika javnog i privatnog sektora, odnosno stručne javnosti, a to telo će se starati o poštovanju međunardno prihvaćenih standarda poslovanja subjekata socijalnog preduzetništva i namenskog trošenja sredstava dobijenih iz budžeta, kao i donacija.

Primenom tog zakona prvi put se u Srbiji sistemski uređuje ova oblast, čime su omogućeni i stvoreni bolji uslovi za podsticanje preduzetništva, a samim tim i opšteg životnog standarda građana, ocenia je Vlada u saopštenju posle sednice.

Komentari

Vaš komentar