Vlada formirala Privremeno nadzorno telo za praćenje medija tokom kampanje

Vesti 14. okt 202122:18 6 komentara
Ilustracija / N1

Vlada Srbije donela je odluku o obrazovanju Privremenog nadzornog tela za praćenje medija tokom izborne kampanje, u skladu sa dogovorom tokom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, saopštilo Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako je objavljeno na Instagramu, tom odlukom utvrđuju se zadaci, sastav, način obrazovanja, kao i način rada i finansiranja Privremenog nadzornog tela za ppaćenje medija tokom izborne kampanje, navodi se u saopštenju.

Predviđeno je da Privremeno nadzorno telo ima 12 članova, a njegov sastav treba da obezbedi politički pluralizam i profesionalnu stručnost.

„Šest članova predlaže REM, a preostalih šest članova (u formatu 3+3), u skladu sa Završnim dokumentom Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta od 18. septembra 2021. godine, predlaže predsednik Narodne skupštine nakon konsultacija sa kofasilitatorima Međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta“, navodi Ministarstvo kulture i informisanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare