VJT: Sve žrtve nasilja u porodici dobiće sveobuhvatnu zaštitu

Vesti 02. sep 202214:362 komentara
Izvor: Shutterstock

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović održao je sastanak s javnim tužiocima šest osnovih javnih tužilaštava s područja svoje nadležnosti u cilju sumiranja dosadašnje saradnje i planiranja budućeg koordiniranog postupanja.

Pročitajte još:

Sastanku, kojem su prisustvovali javni tužioci Prvog i Drugog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, predstavljen je novi vršilac funkcije tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i Koordinator za rodno zasnovano nasilje Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, saopštilo je VJT.

Navodi se da su tužioci detaljno upoznati s nadležnostima Koordinatora za rodno zasnovano nasilje, koji je početkom avgusta imenovan odlukom Višeg javnog tužioca u Beogradu u cilju unapredjenja i ujednačavanja postupanja osnovnih javnih tužilaštava sa područija nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Primarni cilj Koordinatora je da se u slučajevima nasilja u porodici postupanje Prvog, Drugog i Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, kao i osnovnih javnih tužilaštava u Obrenovcu, Mladenovcu i Lazarevcu, ujednači i unapredi kroz doslednu primenu svih propisa koji regulišu ovu oblast, kako bi sve žrtve nasilja u porodici dobile jednoobrazovanu i sveobuhvatnu zaštitu.

Javni tužioci su se na sastanku saglasili da su za prvih osam meseci od postavljenja na funkcije, zadovoljni saradnjom s Ministarstvom unutrašnjih poslova i Bezbednosno informativnom agencijom, „koja je rezultirala brojnim procesuiranjima učinilaca krivičnih dela“.

Takođe su ocenili da je na visokom nivou bezbednost na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd.

Komentari

Vaš komentar