Viši sud odredio pritvor do 30 dana trojici osumnjičenih za otmicu mladića

Vesti 26. avg 202121:58 > 22:18 2 komentara
N1

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je danas, nakon saslušanja, M.G, F.C i A.J. odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da su izvršili otmicu.

Podsetimo, MUP je u sredu saopštio da je policija rasvetlila otmicu dvadesetpetogodišnjeg muškarca i uhapsila M. G. (44), F. C. (30) i A. J. (31) zbog sumnje da su izvršili ovo krivično delo.

Oni se, kako je u sredu saopštio MUP, terete da su 21. avgusta ove godine u večernjim časovima presreli dvadesetpetogodišnjaka, ugurali ga u automobil i odvezli u jedan stan u Beogradu, u kojem su ga tri dana mučili i zlostavljali. Sumnja se da su nameravali da od rođaka i prijatelja oštećenog traže otkup u iznosu od 150.000 evra, naveo je MUP.

Osumnjičenima M.G, F.C i A.J se stavlja na teret da su izvršili krivično delo otmica, a osumnjičenima M.G i F.C i izvršenje krivičnog dela prinuda, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Sudija je danas pritvor odredio zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, a prema M.G i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, saopšteno je iz suda.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare