Viši javni tužilac u Jagodini: Nemam osnov da tražim izuzeće

Vesti 22. apr. 202108:49 > 09:0244 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Da bih tražio da se slučaj mogućeg podvođenja maloletnica sa tužilaštva u Jagodini prebaci na neko drugo, morao bih da ispunim uslove za to, recimo da dokažem da sam pristrasan, da sam u rodbinskim vezama sa licima koja se pojavljuju u slučaju, rekao je viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković.

Povezane vesti

„Pošto te uslove ne ispunjavam, nemam osnov da tražim izuzeće“, objasnio je Vučković za Danas i dodao:

„Ako bi mi naredio neki nadređeni tužilac da prebacim u neko drugo tužilaštvo, u nekom drugom gradu, tada bih jedino to mogao da uradim. Ovako nemam osnova da to samostalno tražim ili uradim“, objasnio je Vučković.

Prema njegovim rečima, policiji je naloženo da ispita sva lica koja se pominju u ovom kontekstu, posle čega će tužilaštvo preduzeti sledeće korake.

Tužilaštvo u Jagodini je, posle samoinicijativnog odlaska predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića i davanja izjave, pokrenulo postupak u slučaju podvođenja maloletnica.

Podsetimo, na konferenciji za novinare potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić prikazala je video snimak za koji kaže da je svedočenje čoveka iz Jagodine koji je navodno prisustvovao, po njenim rečima, „podvođenju“ devojčica i žena u tom gradu.

Komentari

Vaš komentar