Građani iz dijaspore na Sajmu, po vakcinu i iz Kanade, sa Novog Zelanda…

Vesti 15. maj 202110:28 > 13:11 33 komentara

Državljani Srbije koji žive u dijaspori dobili su danas priliku da se vakcinišu u hali tri Beogradskog sajma. Nadležni kažu da je zainteresovanost bila velika, ali da je naviše prijava stiglo iz Austrije i Nemačke.

Država nije zaboravila državljane Srbije koji žive u dijaspori, bar kada je reč o vakcinaciji. Svi koji su se od 26. do 30. aprila prijavili da se vakcinišu, dobili su priliku da u hali 3 Beogradskog sajma – od 9 do 12 časova prime vakcinu za koju su se prijavili. Zainteresovani su mogli da biraju između ruske, kineske i fajzer vakcine, a pojedini sa kojima smo razgovarali kažu da im se otvorila mogućnost da se osećaju zaštićeno uprkos koronavirusu.

povezane vesti

„U Kanadi nemaju trenutno dovoljno vakcina, tako da sam iskoristila pošto dolazim na odmor ovde, onda da dobijem i vakcinu“.

N1: Za koju ste se vakcinu prijavili?

„Fajzer“.

„Znači nam puno, došli smo u bratsku Srbiju i velika zahvalnost braći što kažu sa desne strane Drine da su nas razumeli i da nam uvek izlaze u susret“.

„Dolazim iz Švajcarske“.

N1: Koliko Vam znači što možete da se vakcinišete u Srbiji?

„Vrh, to je to, super, hvala“.

„U Italiji je drugačija situacija nego ovde, tamo je još uvek policijski čas u deset, svi nosimo maske napolju, nema nikoga bez maske, ja živim u Milanu tako da smo bili crvena zona do skoro. Ovde sam izabrala Fajzer vakcinu“.

Ispred hale tri Beogradskog sajma nije bilo gužve, jer nadležni kažu da su svi zainteresovani dobili termin kada treba da dođu da se vakcinišu. Navode i da je najviše prijava stiglo iz Nemačke i Austrije.

„U pitanju su naši državljani koji žive od Severne i Južne Amerike, Evrope, Afrike, Azije, čak imamo prijave i sa Novog Zelanda, najveći broj je kao što smo očekivali iz Nemačke i Austrije u pitanju su naši državljani koji žive tu, tako da najveći kontigent će doći odatle, ali imamo prijave sa svih pet kontinenata, ideja je bila da napravimo zaseban poziv za naše državljane koji žive u inostranstvu i kojima treba više vremena da se organizuju i dođu u Srbiju da bi mogli da prime vakcinu“, kaže Uroš Živković iz organizacije „Tačka povratka“ .

Srpski državljani koji žive u dijaspori, a koji su danas dobili prvu dozu vakcine, po drugu dolaze 5.juna.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare