Više od pola tone marihuane zaplenjeno u Nišu

Vesti 25. nov 202110:22 > 11:05 87 komentara
MUP Srbije

Niška policija uhapsila je muškarca u čijem je automobilu pronađeno 520 kilograma marihuane sa Kosova.

Policijski službenici su, prilikom zaustavljanja teretnog vozila u Nišu, kojim je upravljao N. I. (46), tokom pregleda pronašli 134 paketa marihuane koja je, kako se sumnja, prethodno preko Albanije stigla na Kosovo i bila namenjena za dalju prodaju na teritoriji Srbije, saopštio je MUP.

Osumnjičenom N.I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je na toj akciji i najavio da će „žestoka borba“ policije sa narko-dilerima biti nastavljena.

„Bilo da je Srbija tranzitna zemlјa ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, sa istom odlučnošću i borbom uhapsićemo svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlјi. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalјu distribuciju. Srbija nikada neće biti sigurno mesto za narko-dilere i trgovinu narkoticima“, naveo je ministar.

MUP Srbije

Ministar Vulin je naglasio da je svaka zaplena narkotika za policiju veliki uspeh i velika pobeda i najavio da marihuana u Srbiji neće biti legalizovana.

„Iskreno se zalažem za to da se prodaja droge maloletnom licu sankcioniše i tretira kao pokušaj ubistva“, poručio je Vulin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare