Više od 100.000 građana se prijavilo za vakcinu na portalu eUprava

Vesti 12. jan 202115:37 > 16:26 73 komentara
N1

Interesovanje za vakcinisanje protiv kovida-19 na portalu eUprava danas do 13 časova iskazalo je više od 100.000 građana, odgovor je na pitanje N1 iz Kancelarije za IT i eUpravu.

„Masovna imunizacija građana je kompleksan posao i ono što Vlada Srbije želi da postigne jeste da se on na najbolje mogući način organizuje i sprovede. To nije klasična anketa, već možemo reći prvi korak ka masovnoj imunizaciji građana, jer sve one koji iskažu interesovanje, obavestićemo putem SMS-a i imejla o terminu i mestu vakcinacije u zavisnosti od prioriteta imunizacije koji definiše Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut“, navodi se u odgovoru na pitanje koje je N1 poslao kancelariji u vezi sa brojem prijavljenih za vakcinaciju.

O tome da li je ova vrsta prijave anketa ko bi primio vakcinu ili zaista prijava za vakcinaciju, iz Kancelarije odgovaraju da “ brzina iskazivanja interesovanja nije faktor koji će odlučiti ko će se kad vakcinisati, već će to biti prvo sprovođeno prema prioritetima koje je definisao Batut“.

Povezane vesti

„Od četvrtka će početi da funkcioniše i Kontakt centar za telefonsku prijavu, kako bismo omogućili i građanima koji su manje digitalno pismeni da mogu da se prijave. Oni će tom prilikom ostavljati svoj fiksni telefon, kako bismo ih posle kontaktirali i saopštili njihov termin“, naglašavaju.

Na Portalu eUprava je dovoljno da se popuni upitnik gde građani izražavaju želju da budu vakcinisani vakcinom određenog proizvođača ili sa bilo kojom od njih. Ostavljaju se i podaci o tome da li građani imaju hronične ili neke druge bolesti, kao i kontakt telefon i imejl.

Po popunjavanju upitnika, svi prijavljeni dobijaju i SMS i imejl potvrdu da su iskazali interesovanje za vakcinaciju, a u svakom trenutku mogu da promene interesovanje ili da ga izbrišu.

Iz Kancelarije naglašavaju i da  ne postoji rok za prijavu, ali pozivaju građane da iskažu interesovanje u što većem broju kako bi se što pre počelo sprovođenje masovne imunizacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare