Vidojković i Kulačin podneli krivičnu prijavu protiv Šapića zbog pretnje

Vesti 26. jul 202120:08 36 komentara
Nova.rs/Dragan Mujan

Marko Vidojković i Nenad Kulačin, koautori emisije "Dobar, loš, zao" koja se emituje na televiziji Nova S, podneli su krivičnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti protiv potpredsednika SNS Aleksandra Šapića.

Naime, gostujući u emisiji „Novo jutro“ koja je emitovana 7. jula na Pinku, Šapić je javno pretio, piše Nova.rs.

„On ( misleći na Vidojkovića) me zove u emisiju i ja mu kažem – ja bih ti srce iščupao kada bih te sreo“, rekao je tada Šapić.

Ubrzo potom su pretnje ponovljene.

„Pa ne srce, sve bih vam iščupao na licu mesta, uz sve konsekvence koje to može da nosi. Neću da sedim, neću da sedim, pa iščupaću ti srce golim rukama“, dodao je predsednik opštine Novi Beograd.

Vidojković i Kulačin su objasnili kako je došlo do ove situacije.

„Počelo je tako što sam ga ja zvao u ‘Dobar, loš, zao’ da gostuje po drugi put, na šta je on pobesneo, jer nisu mu prijale ni naše kolumne o njemu, a naročito je pobesneo jer je čuo da smo u jednoj emisiji rekli da mu je krpljen anus u Urgentnom centru. On je to pogrešno čuo, jer mi smo rekli da smo čuli da je krpljen u Urgnetnom, nismo spomenuli anus. Potom je on pobesneo i rekao da će Kulačinu da iščupa srce. Upozorio sam Kulačina šta ga čeka ako sretne Šapića. Ja sam ga ubeđivao 25 minuta da ne može da preti, da je to krivično delo, a on je govorio da njega mnogo više bole naše reči nego da ga biju, na šta sam mu rekao da je to zbog vaterpola u kojem je navikao da se bije“, kaže Vidojković.

Ističe da su krivičnu prijavu podigli nakon što je Šapić javno pretio u pomenutoj emisiji na Pinku.

„Politika United media i naša je da imamo nultu toleranciju na pretnje. Krivična je tek stigla u petak, Šapić je u međuvremenu izgubio funkciju da bude čelni čovek naprednjaka Beograda, nisam video njegov potpis. A ne znam da li će Tužilaštvo da progleda kroz prste potpredsedniku SNS i predsedniku najveće gradske opštine. Ne verujem u pravosuđe, nije se ni do sada pokazalo, ali naše je da dižemo krivičnu prijavu, naše je da obaveštavamo institucije, posebno ako je to neko ko obavlja takvu funkciju. Ne mogu da verujem da čovek ne može da prepozna razliku između čupanja srca u seriji i 21. veka u kojem postoji ustav“, zaključio je Vidojković.

Istog mišljenja je i Nenad Kulačin, koji kaže da se oseća ugroženim.

„Osećam se ugroženim jer je rekao da bi meni Iščupao srce ako bih mu nešto rekao na ulici. Ja nikada nisam rekao da su mu krpili anus na Urgentnom centru, samo smo rekli da su ga krpili“, kaže Kulačin.

Ističe da Šapićeva pretnja nije obična, obzirom da se radi o čoveku koji ide ka tome da postane drugi čovek ove zemlje.

„Pretnja njegova nije obična pretnja, to nije rekla-kazala, to je čovek koji je na korak da postane čovek broj dva ove zemlje, barem je takvu podršku dobio od SNS, on pretenduje da zauzme mesto gradonačelnika, a ne pokazuje mogućnost da ukapira da ne treba takve stvari da radi, da tako preti. Nije lako trpeti pretnje Šapića, neću da trpim, nego da radim svoj posao a ne da strepim. Nadam se da će i u ovom našem slučaju nezavisno sudstvo da reši sve pravedno, kao što su Prelića koji je ubio Tatona pustili zbog dobrog vladanja“, istakao je Kulačin.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare