Veterani OVK protestovali u znak podrške optuženim vođama

Vesti 12. jun 202114:311 komentar
Podeli:
Izvor: Armend Nimani/AFP

Veterani Oslobodilačke vojske Kosova protestovali su u Prištini protiv onog što smatraju nepravednim pritvaranjem čelnika nekadašnje OVK u Hagu, piše Kossev.

Pročitajte još:

U Hagu se pored Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Saljiha Mustafe i Pjetra Šalje nalaze i vođe Udruženja vetarana OVK – Hisnija Gucatija i Nasima Haradinaja, zbog curenja dokumenata iz Specialnog suda u jesen prošle godine.

Kako je Gazeta Ekspres javila, sadašnji v. d. predsednika Udruženja Faton Kljinaku rekao je da je da su protest organizovali za one „koji ne znaju vrednost slobode“, prenosi Kossev.

„Specijalni sud sudi samo Albancima. Na ovu godišnjicu, osnivači su iza rešetaka u Hagu, jer se sudi našem ratu, a ne protiv srpskih zločina. Ova aktivnost je organizovana za ljude koji ne poznaju vrednosti slobode, među njima i ministre vlade“, rekao je Kljinaku.

Kosovski mediji u prvi plan ističu da je protest organizovan na dan kada su međunarodne vojne i civilne trupe ušle na Kosovo, 12. juna 1999, nakon 78-dnevnog bombardovanja tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Komentari

Vaš komentar