Veterani OVK imaju tri zahteva za Vladu Kosova

Vesti 14. jul 202223:35 3 komentara
Armend NIMANI / AFP

Vršilac dužnosti predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Faton Kljinaku uputio je tri zahteva vladi Kosova u kojima se zahteva njihovo ispunjenje i koji se odnose na prevazilaženje sadašnjeg stanja i statusa veterana.

U tekstu objavljenom na fejsbuku, Kljinaku kao prvi zahtev pominje povećanje minimalne zaradu boraca, da se vrši isplata u skladu sa zakonom koji je na snazi i koji se odnosi na minimalnu zaradu na Kosovu, čime su hiljade boraca koji rade bez ijednog centa diskriminisani godinama.

Drugi zahtev je da se izvršiti kategorizaciju veterana, da bi nakon završetka kategorizacije stupio na snagu još jedan zakon kojim bi osim nezaposlenih boraca koji bi primaju punu naknadu prema kategorizaciji, 50 odsto naknade isplaćuje i onima koji rade, dok je treći zahtev se odnosi na donošenje novog zakona koji uklanja ograničenja i daje svim veteranima pravo na rad i beneficije.

Podsećamo, veterani OVK su se protestima usprotivili Zakonu o minimalnoj zaradi, pošto isti kako je bilo u ranijem zakonu nije obuhvatio i ovu kategoriju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare