Vesna Pešić: Srbija glavni uznemirujući faktor na Balkanu

Vesti 18. dec 202115:53 35 komentara
N1

Nekadašnja političarka Vesna Pešić ocenila je da je Srbija “glavni uznemiravajući faktor” na Balkanu, i da se to vidi po tome da ni "ne prihvata svoje granice".

„Sve su države bivše Jugoslavije prihvatile svoje granice izuzev Srbije“, rekla je Pešić na 14. Forumu za tranzicionu pravdu u Beogradu.

Ona je ocenila da Srbija nije spremna ni za kakvo pomirenje. Navela je da su „na delu procesi snažnog razgrađivanja Bosne i Hercegovine preko (Milorada) Dodika“ i ukazala da „Srbija daje punu podršku tim procesima“

„Ne mislim da se Srbija u ovom trenutku priprema za rat, već pokušava mirnim putem da ostvari svoje ciljeve. Ona hoće da prisvoji jedan deo dejtonske Bosne i Hercegovine“, ocenila je Pešić.

Prema njenim rečima, u Srbiji je na delu „lična autokratija“, u kojoj je Aleksandar Vučić preuzeo sve institucije, a opoziciju je proglasio unutrašnjim neprijateljem.

„U Srbiji je situacija toliko katastrofalna i sa ovakvom vlašću kakvu imamo mi ne možemo da rešimo nijedan problem, pa tako ni kosovski problem“, rekla je Pešić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare