Vesić za N1: Pogrešio sam, žao mi je što mislite da zbog toga treba da me obese

Vesti 12. apr 202114:18 > 14:25 77 komentara

Proslava pobede Crvene Zvezde nad Partizanom i prisustvo zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića tom događaju izazvalo je brojne reakcije zbog nepoštovanja epidemioloških mera, a osude su stigle i od članova Kriznog štaba. Vesić je u izjavi za N1 ponovio da je pogrešio, ali ne smatra da zbog toga treba da se povuče sa funkcije.

„Znam da biste vi voleli da se ja povučem sa ovog mesta, to je politika Vaše kuće. Na žalost, o tome odlučuju građani na izborima. Ja sam bio na izbornoj listi naše stranke, izbori će biti brzo i onda će građani odlučiti da li ću ja biti na ovoj funkciji ili neću odnosno da li će moja stranka dobiti poverenje ili neće. Znači, o tome ne odlučuju ni mediji ni bilo ko drugi“, rekao je Vesić odgovarajući na pitanje novinara N1 da li očekuje da će mu građani ubuduće verovati kad ih bude pozivao da poštuju epidemiološke mere.

Pročitajte još

Vesić je istakao da svako može da pogreši i ponovio je da njegov postupak bio greška.

„Došao sam da čestitam, nisam znao šta se desilo. Komunalna milicija je reagovala. Ali moram da primetim da TV N1 ima dvostruke aršine. Recimo, na Vašoj televiziji je dan posle toga gospodin (Zoran) Radovanović tražio moju ostavku, a onda je dva dana posle toga bio ovde na skupu, ispred Skupštine grada, gde je bilo bar sto puta više ljudi nego što je bilo recimo u FK Crvena zvezda“, naveo je Vesić.

N1: Vi ste nosilac javne funkcije gospodine Vesiću…

Vesić: Bilo je i novinara… Svako može da pogreši, ja sam se izvinio i pogrešio, rekao sam da je to moja greška. Meni je žao što vi to ne prihvatate i što mislite da zbog toga treba neko da me obesi na Terazijama. Ako vama budu građani verovali, ja posle izbora neću biti na funkciji, ako meni budu verovali biću ponovo i to je tako.

N1: Da li vas je možda pozvao predsednik ili premijerka, je li Vam neko zamerio?

Vesić: Mislim da su to lična pitanja, na koja nisam dužan da Vam odgovorim.

Zamenik gradonačelnika Beograda je rekao i da on vodi proces vakcinacije u glavnom gradu države i da je veoma srećan što se veliki broj Beograđana vakcinisao.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare