Vesić: Vreme je da se radno vreme produži bar do 22 sata

Vesti 17. jan. 202111:3465 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je, u trenutku kada počinje masovna imunizacija stanovništva i kada smo disciplinom svih uspeli da smanjimo broj zaraženih, vreme da razmišljamo o popuštanju mera, o čemu je razgovarao sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednika.

On je u pisanoj izjavi naveo da je, zahvaljujući naporima predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Srbija treća zemlja u Evrpi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno je dovoljno besplatnih vakcina za sve građane.

„Posebno sam srećan zbog toga što je Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati. Danas se u Beogradu radi i živi, a sve je zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču“, kazao je Vesić.

Naglasio je da smo uspeli da nađemo meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta, čime je obezbeđeno da Beograd radi i tako je omogućeno desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate.

„Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da ako se zatvori sektor usluga samo u Beogradu ostaje bez posla 40.000 ljudi“, istakao je Vesić.

Lekari imaju svoje argumente, mi svoje, razgovaraćemo

Dodao je da se sada vidi svetlo na kraju tunela i s obzirom da je počela imunizacija vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

„Video sam da lekari iz Kriznog štaba predlažu da se mere ne popuštaju do kraja januara. Oni za to imaju svoje argumente, kao i mi svoje, i razgovaraćemo. U svakom slučaju očekujem da se od 1. februara radi do 22 sata, a borićemo se da se to dogodi i ranije“, kazao je Vesić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar