Vesić: Uskoro konkurs za spomenik Diani Budisavljević

Vesti 31. mar 202116:36 8 komentara
Beoinfo

Grad Beograd će narednih dana raspisati konkurs za spomenik Diani Budisavljević, najavio je danas zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić, preneo je Beoinfo.

Vesić je posle sednice Odobra za podizanje spomenika Diani Budisavljević rekao da je danas izabran žiri koji će odlučivati o izgledu budućeg spomenika, a da je predsednik tog žirija Leon Kojen.

Povezane vesti:

„Očekujemo da do kraja ove, eventualno početkom sledeće godine Beograd konačno dobije spomenik koji čekamo duže od osam decenija“, istakao je Vesić.

Kojen je rekao da podizanjem spomenika Diani Budisavljević Beograd vraća dug koji traje decenijama, znatno više od pola veka.

„Beograd ne samo da nema spomenik Diani Budisavljević nego nema ni spomenik jasenovačkim i drugim žrtvama ustaškog terora. Nadam se i uveren sam da će se to ispraviti narednih godina“, naveo je Kojen.

On je ukazao da kultura sećanja u Srbiji nije ono što bi morala da bude i svaki korak kojim se to ispravlja dobrodošao je i ima veliki značaj, izrazivši nadu da će žiri moći da izabere umetničko ostvarenje koje će dostojno svedočiti o velikom podvigu Diane Budisavljević

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare