Vesić: Ugostitelji bili odgovorni, inspektori tolerantni

Vesti 01. jan. 202114:14 > 17:3019 komentara
Podeli:

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahvalio je danas, u ime Grada Beograda svim Beograđankama, Beograđanima i vlasnicima ugostiteljskih i drugih objekata što su poštovali sve mere Vlade Srbije.

„Znam da nije bilo lako dočekati novogodišnju noć na način na koji nismo navikli, ali u mnogim drugim gradovima u Evropi je bio policijski čas. U Beogradu se slobodno živelo i radili su do 18 časova ugostiteljski objekti a maloprodajni do 20 sati“, naglasio je Vesić.

On je istakao da je tokom prethodne noći na terenu bilo 59 pripadnika Кomunalne milicije, opštinske i gradske inspekcije, kao i predstavnici republičke sanitarne i tržišne inspekcije.

„Urađeno je 1.496 inspekcijskih pregleda i oko 0,3 odsto njih je bilo u prekršaju, što je zaista veoma dobar rezultat koji pokazuje da su se i ugostitelji veoma odgovorno poneli prema odlukama Vlade. Zatvoren je jedan splav-hotel koji je zatečen u radu u tri ujutro, u Кrnjači je u objektu zatečeno 43 lica, izrečena je kazna za prekoračenje radnog vremena lokalu u Strahinjića bana kao i u dve kladionice. Naši inspektori bili su tolerantni i mislim da smo svi zajedno pokazali kako možemo da poštujemo mere“, kazao je.

Ovakvim odgovornim ponašanjem, dodao je, „doprineli smo da ne bude povećanja broja zaraženih i da svi zajedno sačekamo da se završi vakcinacija i narednu Novu godinu dočekamo kako treba“.

„Pokazali smo da smo odgovorni, u Beogradu će danas ugostiteljski objekti raditi do 18 sati, maloprodajni do 20, za razliku od Pariza, Londona, Pariza ili Beča. Pokazali smo da možemo da nađemo meru, da radi ekonomija i da se čuva javno zdravlje, kao i da možemo da budemo disciplinovani u novogodišnjoj noći, na čemu sam zahvalan svim sugrađanima“, istakao je Goran Vesić.

Komentari

Vaš komentar