Vesić: Do kraja nedelje o potpunom otvaranju kafića

Vesti 12. apr 202110:01 > 11:079 komentara
Podeli:
vakcinacija
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je na poslednjoj sednici Kriznog štaba za boru protiv koronavirusa medicinski deo preneo da bi tokom ove nedelje moglo da se razgovara o otvaranju zatvorenih delova ugostiteljskih objekata, kada se vidi koliko je novozaraženih i kakav je stepen vakcinacije.

On je jutros na televiziji Pink podsetio da su otvorni tržni centri i da rade bašte u okviru ugostiteljskih objekata, napominjući da nema razloga za proteste ugostitelja kako se pominjalo na nekim društvenim mrežama.

„Evo vidi se svetlo na kraju tunela, ugostitelji u Beogradu makar sada u baštama rade, radiće relativno brzo potpuno i u objektima. Ne rade ni u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Nemačkoj. Molim ih za razumevanje jer situacija nije uobičajena, u epidemiji smo“, rekao je Vesić.

Povezane vesti:

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 530.507 građanki i građana, što iznosi 37,7 odsto punoletnog stanovništva, objavio je Vesić danas na Fejsbuku.

„Revakcinisano je 356.768 građanki i građana, što iznosi 25,4 odsto punoletnog stanovništva. Do sada je u Beogradu dato 887.275 doza vakcina za vakcinaciju i revakcinaciju. U našem gradu je vakcinisano 67,33 odsto stanovništva starosti od 65 do 74 godine. Vakcinisano je 46 odsto muškaraca i 54 odsto žena, a prosečna starost vakcinisanih je 59,5 godina“, objavio je.

Kako je naveo, u tri beogradske opštine Stari grad, Savski venac i Vračar vakcinisano je više od 50 odsto ukupnog stanovništva, dok je u populaciji starosti između 65 i 74 godine procenat vakcinisanih u ovim opštinama više od 75 odsto.

„Sinofarm vakcinu primilo je 339.039 građanki i građana, vakcinu Sputnjik V 71.109 ljudi, vakcinu Fajzer dobilo je 74.849 sugrađanki i sugrađana, dok je vakcinu AstraZeneka primilo 45.510 osoba. Naš cilj je da bude vakcinisano 750.000 građanki i građana. Beograd pobeđuje“, navodi se u objavi Gorana Vesića.

Do kraja godine 600 komunalnih milicajaca

Vesić je za TV Pink rekao i da je 92 kandidata za komunalne milicionere pri kraju obuke, dodajući da ova služba u Beogradu sada ima oko 320 pripadnika.

„U toku je još jedan konkurs za 50 pripadnika komunalne milicije i do kraja godine ćemo raspisati još jedan. Nadamo se da ćemo ih do kraja godine imati bar 600“, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, to znači da će komunalna milicija moći da bude raspoređena u čitavom gradu, da će „prigradske opštine dobiti stanice komunalne milicije, ona naselja i delovi grada koji ih sada nemaju“.

„To znači da će biti više komunalnih milicionera na terenu pa će moći i brže da reaguju na prijave građana zbog onih koji bahato parkiraju, puštaju muziku ne vodeći računa o kućnom redu, prave divlje deponije“, rekao je Vesić.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar