Vesić: Tri puta povećan procenat vakcinisanih posle uvođenja kovid propusnica

Vesti 27. okt 202108:26 19 komentara
Goran Vesić
Tanjug / Dragan Kujundžić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je procenat vakcinisanih na dnevnom nivou povećan više od tri puta nakon uvođenja kovid propusnica i da je sada vakcinisano više od 60 odsto punoletnog stanovništva u Beogradu, ali da je potrebno da vakcinu primi još 15 odsto građana da bi bilo moguće ukidanje protivepidemijskih mera.

Povezane vesti

Vesić je za RTS kazao da i dalje postoji „neverovatna propaganda“ protiv vakcinacije, koja je dovela i do toga da jedan pacijent jutros napadne nožem lekara hitne pomoći koji je od njega zatražio da stavi masku pre ulaska u vozilo.

„Mi kao država moramo da se pozabavimo tom neverovatnom propagandom. Strašno je da dođete ispred kuće (Predraga) Kona i (Branislava) Tiodorovića u Nišu i da vičete ‘ustaša'“, rekao je Vesić.

On je naveo da je u Beogradu broj vakcinisanih prvom dozom vakcine protiv koronavirusa prešao 832.000, da je drugu dozu primilo više od 800.000 ljudi, a treću oko 250.000.

„Prekjuče je vakcinisano 7.716 građana, a pre tri, četiri nedelje smo imali oko 2.000 vakcinisanih dnevno. Na povećanje broja vakcinisanih su uticale ne samo kovid propusnice već i porast broja zaraženih“, rekao je Vesić.

On je naveo da se većina ugostitelja pridržava mera kojima je predviđeno da posle 22.00 sata gosti moraju imati kovid propusnice, ali da ima i onih koji su skratili radno vreme.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare