Vesić: Tender za šestu i sedmu etapu vodovoda Makiš-Mladenovac do kraja novembra

Vesti 10. okt. 202114:123 komentara
Podeli:
Izvor: Beoinfo

Tender za izgradnju šeste i sedme etape regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac, koji će obuhvatiti delove beogradske opštine Grocka, biće raspisan do kraja novembra, a izvođač radova biće poznat početkom 2022. godine, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Povezane vesti

„Kada posao oko tendera bude završen, očekujem da ćemo u prvom ili drugom mesecu sledeće godine dobiti izvođača radova, dok će izgradnja trajati 18 meseci. Na taj način ćemo konačno rešiti problem vodosnabdevanja u opštini Grocka“, rekao je Vesić prilikom obilaska te opštine svojom pokretnom kancelarijom.

On je precizirao da će taj deo obuhvatiti naselja Umčare, Pudarce, Dražanj, Kamendol i Živkovac i dodao da je to poslednji deo vodovoda za Grocku i Vrčin.

Prema njegovim rečima, radovi u Ritopeku su pri kraju, pa bi do kraja novembra trebalo da bude puštena voda.

„U Umčarima će zgrada koja je bila predviđena za fabriku vode, a koja se neće koristiti jer se gradi vodovod, biti pretvorena u zatvorenu pijacu i opštinski uslužni centar, gde će biti i gradskih i republičkih šaltera kako bi ljudi tu rešavali probleme sa kojima se susreću“, kazao je Vesić.

Komentari

Vaš komentar