Vesić: Svaki investitor pre dozvole i radova da ima osiguranje

Vesti 19. jul 202119:11 4 komentara
goran vesić
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić poručio je da će svi odgovorni za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici krivično odgovarati, a da će grad podneti zahtev Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za hitnu izmenu Zakona o planiranju i izgradnji.

Povezane vesti

Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, Vesić je rekao da će zahtev Ministarstvu podneti sutra i da će tražiti da svaki investitor pre dobijanja građevinske dozvole, odnosno pre prijave radova, morati da ima polisu osiguranja od trećih lica, da će tražiti da se uvede nadzor i da pre dobijanja upotrebne dozvole daju dokaze o kretanju građevinskog otpada.

On je gostujući na televiziji Hepi istakao da je istraga u toku i da će tužilaštvo utvrditi ko je tačno kriv za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici, da li se postupalo po projektu, ko je odobrio takav projekat i da će se doneti odluke protiv koga će biti podneta krivična prijava.

Vesić je dodao da se trenutno nasipa zemlja kako bi se stabilizovala zgrada, a kada to bude završeno Ministarstvo unutrašnjih poslova će proceniti da li je bezbedno ući u zgradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare