Vesić: Stanari Bloka 37 su u pravu, ponuda investitoru još uvek stoji

Vesti 16. jul. 202108:51 > 08:5212 komentara
Podeli:
blok 37 gradilište obezbeđenje
Izvor: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su u potpunosti u pravu građani koji protestuju protiv izgradnje zgrade u novobeogradskom Bloku 37 i poručio investitoru da još stoji ponuda da ga grad obešteti za ulaganja.

Stanovnici Bloka 37 nastavili su da protestuju zbog izgradnje velike zgrade ispred zgrada u kojima žive, nakon što je austrijska kompanija „Durst“ prekršila dogovor s gradom da se radovi pauziraju dok se ne pronađe rešenje.

Povezane vesti

„Moja pozicija nije nimalo laka, investitor ima sve dozvole i ima pravo da gradi. S druge strane, ja mislim da zgradi tog gabarita nije mestu u Bloku 37, jer ona potpuno zatvara sve zgrade tamo“, kazao je Vesić za TV Prva.

Vesić je istakao da je grad spreman da obešteti investitora za novac koji je uložio na toj lokaciji.

„Ta moja ponuda još uvek stoji, ukoliko je spreman da razgovaramo. Grad je spreman da tu ponudu brzo realizuje. Na taj način je rešen problem sa parkom na Banovom brdu“, naglasio je Vesić.

Vesić je rekao da investitor nije trebalo da prekrši dogovor i nastavi radove, već da sačeka odgovor nadležnih na upite građana da li je građevinska dozvola za taj objekat izdata u skladu sa zakonom.

„Moja poruka investitoru je da sačeka, da stoji ponuda grada i da neće izgubiti novac. Beograd zavisi od investicija, da se gradi i ne možemo na svakom mestu da zaustavljamo gradnju. Ovde sam stao na stranu građana, jer su u potpunosti u pravu. Neverovatno kolika je ta zgrada i ne znam kako je došlo do toga da se dozvoli da se tu podigne takva zgrada“, istakao je Vesić.

Vesić je pozvao građane da budu dostojanstveni i da ne nasedaju na provokacije, „naročito političke“.

Podsetimo, nekoliko desetina stanara Bloka 37 na Novom Beogradu okupilo se u četvrtak uveče na protestu, zbog toga što je investitor prekršio dogovor da neće nastavljati sa radovima dok se ne postigne kompromisno rešenje.

Komentari

Vaš komentar