Vesić: Spremno nekoliko zahteva za popuštanje mera u Beogradu

Vesti 13. jun 202108:51 > 13:19 42 komentara
Goran Vesić
N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je Grad Beograd pripremio nekoliko zahteva za sutrašnju sednicu Kriznog štaba Vlade Srbije.

Vesić je za TV Pink rekao da će biti zatraženo produženje radnog vremena ugostiteljskih objekata do 1.00 ujutru, da se dozvoli muzika do ponoći i izvođenje ‘žive muzike’ uz poštovanje mera, nastava u prirodi, proslava matura i da se od 21. juna u Beogradu omogući organizovanje javnih događaja uz primenu mera.

Prema njegovim rečima do sada je u Beogradu vakcinisano ukupno 723.549 osoba, odnosno 52 odsto punoletne populacije, a revakcinisano je 654.558 Beograđana.

Povezane vesti

Komentarišući problem buke u Beogradu, Vesić je kazao da će novi zakon, ako bude usvojen, doprineti rešavanju tog problema, a da će do 23. juna nacrt zakona biti na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine.

„Ako bude usvojen taj zakon, svaki komunalni milicajac će imati aparat za merenje buke i moći će da odluči da li će samo opomenuti onoga ko to radi, da li će novčano da ga kazni ili će da oduzme sredstvo koje pravi buku“, objasnio je on.

Izvor: TV Pink

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare