Vesić: Širenje mreže BG voza, imaće 76 stanica i 500 polazaka dnevno

Vesti 08. nov 202109:56 > 12:28 18 komentara

Danas se usvaja plan generalne regulacije šinskih sistema za prvu, drugu i treću liniju beogradskog metroa, kao i širenje Bg voza, koji će imati 76 stanica i 500 polazaka dnevno, pet puta više nego sada, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je precizirao da će nove linije Bg voza biti Novi Beograd-Surčin, Železnik-Karaburma, Surčin-Obrenovac, dok će postojeće prema Pančevu, Mladenovcu i Lazarevcu biti ojačane uvođenjem duplog koloseka, a na nekima će biti urađeni drugi inrastrukturni radovi.

Vesić je za TV Pink izjavio i da se pravi nova tramvajska mreža, od Požeške ulice prema Petlovom brdu, od Ulice Jurija Gagarina prema Bežanijskoj kosi i od Bogoslovije do Dunava.

Kada je u pitanju izgradnja metroa, Vesić je napomenuo da će u februaru 2022. godine biti potpisan ugovor za izgradnju depoa.

U martu će biti potpisan i ugovor za izgradnju saobraćanica koje opslužuju čitav metro sistem, u dužini od oko sedam kilometara, koje će biti bulevarskog tipa.

Prema njegovim rečima, u julu će biti potpisan ugovor za izgradnju prve linije metroa, dok će u novembru 2023. godine započeti bušenje tunela krticom.

„Tom dinamikom će prva linija metroa biti u funkciji početkom 2028, a druga će biti završena 2030. godine“, najavio je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare