Vesić: Požar na deponiji u Vinči pod kontrolom, dogašavanje će trajati par dana

Vesti 08. avg. 202111:0452 komentara
Podeli:
Izvor: Čitalac N1/ Privatna arhiva

Požar koji je izbio u subotu uveče na deponiji Vinča je pod kontrolom, kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji navodi da će dogašavanje požara trajati nekoliko dana, ali da nema opasnosti da se vatra proširi.

Vesić je naveo da se trenutno na terenu nalazi pet vatrogasnih vozila, 15 vatrogasaca i pet cisterni – tri cisterne JKP „Gradska čistoća“ i dve JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, piše Tanjug, a prenosi portal Nova.rs.

Gostujući na TV Pink, Vesić je rekao da je na deponiji Vinča u subotu oko 20.30 sati izbio požar i da je tokom noći stigla i teška mehanizacija, koja je bacala zemlju, prevrtala smeće i gasila požar, te da od jutros rade četiri velika kamiona teške mehanizacije.

„Požar se prostire na oko pet hektara. Građani će moći da vide dim još nekoliko dana, obzirom da će gašenje trajati sigurno dan ili dva. Požar je sada pod kontrolom, ali će njegovo dogašavanje trajati nekoliko dana tako da u tom smislu nema opasnosti da se požar proširi, što je važno“, istakao je Vesić.

CLS: Deponija u Vinči trebalo odavno da bude zatvorena

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) saopštio je da požar na staroj gradskoj deponiji u Vinči, koji je zahvatio veliku površinu, a koji je izbio sinoć, još traje. CLS navodi da je „neophodno nakon gašenja živog plamena da se hitno naspe novi sloj peska i zemlje, kako se vatra ne bi dalje razbuktavala i vraćala“.

„Stara deponija je trebalo da bude zatvorena do kraja prošle godine, ali se stalno odlaže rok za to i za otvaranje nove sanitarne deponije. Razloga za odlaganje je bilo mnogo: pojava klizišta i na staroj i na novoj deponiji, sporost izvodjača radova, kao i čekanje na dozvole“, podseća CLS.

CLS dodaje da je „ovo apsolutno nedopustiva situacija, kojom se dovodi u pitanje zdravlje i bezbednost Beograđana“.

Komentari

Vaš komentar