Vesić: Počela podela tableta namenjenih učenicima od trećeg do šestog razreda

Vesti 01. sep 202111:42 17 komentara
Tableti, Goran Vesić
Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je počela distribucija 67.592 tableta namenjenih učenicima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda, preneo je Beoinfo.

„Podela tableta je počela u Barajevu, u ovom trenutku se dele na Savskom vencu, sutra će biti podela na opštini Stari grad, prekosutra u Rakovici i tako do 15. septembra kada bi trebalo da svi budu podeljeni. Svi tableti će biti u školama i deca će ih preuzeti nakon što roditelji potpišu reverse“, rekao je Vesić tokom obilaska Osnovne škole „Drinka Pavlović“.

Prema njegovim rečima, tableti će tri godine biti u vlasništvu grada, a nakon toga prelaze u vlasništvo roditelja.

Povezane vesti

On je rekao da će svako dete uz tablet dobiti MTS karticu sa besplatnim internetom, dodavši da je grad kupio 6.952 laptop računara za sve nastavnike i učitelje koji predaju učenicima od trećeg do šestog razreda da bi bili spremni za digitalizaciju.

Vesić je pozvao roditelje učenika prvog i drugog razreda da iskoriste pravo na refundaciju dela sredstava za kupovinu osnovnih udžbenika koje im je dao grad Beograd.

„U pitanju je oko 34.000 roditelja, od kojih se 12.500 već prijavilo preko Fondacije za mlade talente grada Beograda. Dovoljna je samo potvrda da je dete upisano u prvi ili drugi razred, očitana lična karta roditelja i kopija platne kartice sa brojem žiro računa“, rekao je Vesić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare