Vesić otkrio cenu spomenika despotu Stefanu – 18,2 miliona dinara

Vesti 19. apr. 202113:56 > 17:5275 komentara
Podeli:

"Duplirani" spomenik despotu Stefanu Lazareviću svečano je otrkiven na skveru između nekoliko prometnih beogradskih ulica - Gundulićev venac, Drinčićeve, Palmotićeve i Bulevara despota Stefana, u okviru manifestacije "Dani Beograda". Spomenik, koji je visok četiri metra, otkrili su predstavnici gradske uprave, kao i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković. Zamenik gradonačelnika Goran Vesć je ovoga puta otrkio koliko je novca iz gradskog budžeta izdvojeno za radove i najavio da će do kraja godine biti podignuto još nekoliko spomenika.

Povezane vesti

„Pa pošto niko nije pitao koliko košta spomenik, da budem jasan – spomenik košta tačno 18 miliona dvesta trideset i nešto hiljada dinara, od čega je oko tri miliona i dvesta trideset hiljada dinara iznosi honorar koji je dat vajaru i oko 15 miliona iznosi vajanje spomenika“, rekao je Vesić.

Selaković je naveo da „nakon spomenika velikom županu Stefanu Nemanji, evo i spomenika despotu Stefanu Lazareviću i svako onaj ko bi napao i ovaj spomenik i ovu ideju neka prvo sam pogleda kome je podigao spomenik, neka prvo sam pogleda šta je uradio za Beograd i neka prvo sam pogleda da li je u to vreme Beograd sijao ili je tamnovao“

Autor spomenika, vajar Svetomir Arsić Basara, rekao je da je za svoj rad „isplaćen, dobio sam oko 20.000, na primer, evra“.

Komentari

Vaš komentar